Fitness training


Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die er voor zorgen dat je in een algehele betere conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa, verbetering uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie.

Vanaf 15 jaar kun je al bij ons trainen. Onder begeleiding van een fitness instructeur krijg je, na een persoonlijk intakegesprek, een schema dat compleet op jouw wensen is afgestemd. Hiervoor maak je vooraf een afspraak zodat de trainer genoeg tijd voor je heeft.

Tijdens deze eerste training loopt de trainer van het begin tot het einde met je mee om een veilige techniek aan te leren. Onze trainers beschikken allemaal over een rijks erkend fitnessdiploma en hebben allemaal hun eigen specialisaties. Of het nu gaat om revalidatie training, verbetering van conditie, afvallen of groei van spiermassa, je kunt altijd bij ons terecht.

Na je eerste training onder persoonlijke begeleiding voert de trainer jouw gegevens en die van de uitgevoerde oefeningen in en maakt een afspraak voor een tweede training met jou.

De tweede training begint met een uitleg over de TG-sleutel. Deze sleutel is je geheugensteun voor de oefeningen die de trainer je geadviseerd heeft. Na de uitleg en het opstarten van deze TG-sleutel zal de trainer kijken hoeveel begeleiding je nog nodig hebt.

Indien de trainer denkt dat het verstandig is, of omdat je het zelf prettiger vind, kan er nog een derde, vierde of zelfs vijfde afspraak gemaakt worden.

De begeleiding zit ALTIJD bij je abonnement inbegrepen.

Cardio training


Duurtraining, intervalmethodes en vetverbranding.

Veel sporters gebruiken de cardio toestellen (loopband, fiets, crosstrainer, roeimachine, etc.) voor een goede start van hun training.

Cardio oefeningen hebben dan ook veel voordelen als warming up. Zo worden de gewrichten soepeler, verhoogt het de hartslag, activeert het de spieren en maakt het hormonen vrij die je klaar maken voor de training. Na de warming up kun je het tempo verhogen of ga je naar een andere oefening. Hierdoor worden de trainingen niet saai en kun je elke week weer een andere uitdaging te lijf gaan.

Door het gebruik van onze TG-sleutel hoef je niet zelf de instellingen te onthouden, ons systeem regelt dit automatisch.

Personal training


Wij maken jouw persoonlijke doel ook een realistisch en haalbaar doel

Bij Fitness Paradise is het ook mogelijk om gebruik te maken van Personal Training.

Wat zijn de voordelen van een Personal Training:

Jouw trainer
Jouw (persoonlijke) trainer komt speciaal voor jou naar ons fitnesscentrum en heeft alleen aandacht voor JOU. Hierdoor is veilig trainen gegarandeerd en rustig aan doen onmogelijk. Zo bereik je nóg sneller jouw doel!

Een vast tijdstip
Samen met de trainer spreek je af hoeveel weken dat je wilt trainen en hoeveel keer per week. Samen met de trainer kun je alle afspraken vooruit plannen en loop je geen risico dat de trainer geen tijd meer heeft.

Trainen in een rustige omgeving
Vind jij het prettiger om in een rustige omgeving te trainen? Dan kan de trainer uitwijken naar één van onze groepsles zalen waar jij samen met de trainer kunt sporten. In overleg met de trainer zijn er ook mogelijkheden om buiten openingstijden te trainen of zelfs buiten.

Voedingsadvies op maat
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid voeding nodig op een dag. Onze trainers kunnen een voedingsadvies schrijven speciaal voor jou op maat. Genoeg redenen om te trainen met één van onze Personal Trainers! Vanwege al deze extra’s zit Personal Training niet inbegrepen bij een abonnement.

Junior training

Jong geleerd is oud gedaan.

Ook de kleine sportievelingen zijn welkom bij Fitness Paradise.

Voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar zijn er twee mogelijkheden om te sporten.

Ouder-Kind Combinatie
Met onze Ouder-Kind Combinatie kunnen kinderen met hun ouders meekomen om te sporten. Dat betekend dat de kinderen alleen kunnen trainen als één van de ouders ook binnen is. Zowel de ouder als het kind krijgen een persoonlijk schema wat samengesteld wordt door één van onze trainers. Deze worden aangepast op de behoeftes van ouder en kind.

Allebei krijgen jullie dus een eigen schema met verschillende oefeningen indien dit gewenst is. Naast het fitnessen is het ook mogelijk deel te nemen aan een groepsles. Voorwaarde is wel dat het kind alleen kan trainen als de ouder ook aan het sporten is.

Voor de ouders hanteren wij onze standaard abonnementsvormen. De kinderen kunnen voor een speciaal tarief een strippenkaart aanschaffen. Om gebruik te maken van deze combinatie is het aanschaffen van een TG-sleutel voor beide verplicht.

Junior Cardio uur
Mocht jouw zoon of dochter alleen willen trainen, dan kan dit elke dinsdag en donderdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur.

In dit uur staat onze trainer klaar om uw kinderen te begeleiden. De oefeningen zijn speciaal op lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. De trainingen variëren van cardio en krachttrainingen tot een groepsles in één van onze zalen.

Ook is het mogelijk om op donderdagmiddag deel te nemen aan de groepslessen Kickboksen en Boksen speciaal voor de jeugd. Onder begeleiding van Davey leren ze de basis vaardigheden van deze prachtige vechtsport en zal hun zelfvertrouwen laten groeien.

Om deel te nemen aan deze les kan jouw zoon of dochter een losse les betalen of een strippenkaart met 10 strippen aanschaffen.

Fysiotherapie

Het is meer dan fitness…

De fysiotherapeut behandelt klachten aan het bewegingsapparaat zoals pijn, stijfheid, verminderde mobiliteit in gewrichten, wervelkolom of spieren.

Fitness Paradise streeft naar een optimale individuele begeleiding van zowel nieuwe als bestaande leden. Om de doelgroep te verbreden en de kwaliteit te vergroten is er gekozen om te starten met een combinatie van reguliere fitness en fysiotherapie, oftewel fysiofitness. Fitness Paradise biedt een prettige omgeving voor sport of revalidatie onder deskundige begeleiding en permanente supervisie van een fysiotherapeut of gecertificeerde medisch trainer.

Wij werken samen met een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in medische trainingsvormen en revalidaties van het houdings- en bewegingsapparaat. Voordelen van fysiotherapie volgen in dit fitnesscentrum is de hoeveelheid aan professionele oefenmaterialen. Wanneer je onder begeleiding van een fysiotherapeut wilt trainen of behandeld wilt worden, dan behoort dit tot de mogelijkheden.

Je kunt een afspraak maken door contact op te nemen met ons centrum of bezoek de website van de fysiotherapeut ( www.fysiotherapiekleijkamp.nl ). We zien je graag in ons fitnesscentrum.

Small group training

TAKES FITNESS TO THE NEXT LEVEL

Waar andere lessen in grote groepen plaats vinden, onderscheid deze les zich doormiddel van Team Training. Kleine groepen (8 tot 12 deelnemers) bijten zich een half uur door het stof als één groot TEAM! In onze Small-Group trainingen wordt niet gewerkt met een aantal herhalingen maar in tijdsvakken, zo kan een ieder zijn eigen intensiteit bepalen.

Hoe fit moet ik zijn?
Iedereen kan deelnemen aan deze lessen. Lukt het je niet om de oefening volledig te volbrengen dan heb jij maar één doel… De volgende les 1 herhaling meer maken! Daarbij zal door de aanmoediging en coaching van onze goed getrainde instructeurs iedereen zijn piek bereiken. Elke les weer. Ben jij bereid om je mee te laten slepen in deze meedogenloze workouts?

Wat zijn de voordelen?
Small-Group Training is niet zomaar een beetje trainen. Nee, het is dé perfecte aanvulling op je normale trainingsschema. 1 of 2 keer in de week een les volgen, bovenop je normale fitnesstraining doet al een heleboel in je lichaam.

  • Je wordt supersnel fit(ter)!
  • Je Metabolisme werkt harder, waardoor je na je training nog uren vet verbrand.
  • Je stimuleert de aanmaak van groeihormoon, waardoor je vetafbraak en spieropbouw versneld.
  • Werken in groepsverband werkt aanstekelijk en laat je harder werken.

Word ik hier gespierd van?
Ja en Nee. Van alleen Small-Group trainingen wordt je niet groter of breder. Maar doe je deze lessen in combinatie met krachttraining, dan zal het de spieropbouw versnellen. Doe je het in combinatie met cardiotraining dan zal het juist de vetverbranding doen versnellen en de conditie doen verbeteren.

SYNRGY360 POWER
Deze les vindt plaats op ons allernieuwste toestel in de Fitnesszaal. Verschillende krachtoefeningen in combinatie met explosieve oefeningen zorgen voor de ultieme uitdaging en maken je fitter als ooit ervoor.

SYNRGY360 STRENGTH
Iets minder gericht op de conditie maar net zo zwaar voor de spieren. Deze SYNRGY360 les vindt plaats op ons nieuwste toestel in de Fitnesszaal en richt zich op spiervermoeidheid.

SYNRGY360 CORE
Het lijkt er zo rustig aan toe te gaan. Een statische plank, wat Mountain Climbers of een Single Legged Sception, in deze les is 100% controle over de beweging het geheim dat de spieren doe BRANDEN. Op ons nieuwste toestel in de Fitnesszaal, de SYNRGY360, zullen alle spieren rond de buik en onderrug hun uitdaging vinden.